Kedvezményezett neve: „FA-FERI” Fafeldolgozó Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a Fa-Feri Kft-nél.
A szerződött támogatás összege: 116.499.810,- Ft
A támogatás mértéke: 50%
A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt fő célja volt a sérülékeny laminált forgácslap tárolási körülményeinek, valamint az automatizált komissiózásának javítása. Erre azért van szükség, mert a laminált forgácslapok (bútorlapok) nagyon sérülékenyek. Könnyen karcolódnak, melyet elsősorban a lapok közé bekerülő por, illetve apró kavicsok okoznak. Ezeknek a lapoknak a hibamentes összekészítése nagy kihívást jelentenek a meglévő, rossz minőségű aljzattal ellátott raktárainkban, valamint a máló felső réteggel rendelkező belső közlekedési útjainkon, ahol a targoncák is felverik a betonport és a kisebb kavicsokat, melyek felsértik a lapokat. A projekt keretében tehát a leírtakra találtak megoldást az alábbi gépek:
– Barbaric CSF industrial típusú síkraktár rendszer (komissiózó gép)
– Velox köldökcsap fúró, ragasztó gép
– WEINIG Profimat 50 gyalu- és profilozógép
– Busellato Easy Jet CNC felsőmaró gép

A telephelyen történő anyagmozgatás céljából vásároltunk egy HELI típusú elektromos targoncát is. A projekt keretében megújuló energiaforrást hasznosító technológia igénybevétele is elengedhetetlen, mivel már ez irányú fejlesztésekben már elindultunk, de tovább szeretnénk bővíteni a technológiákat. Ennek keretében egy 8 és egy 16 kW teljesítményű hőszivattyús rendszert telepítettünk a meglévő épületekre. A működésünkből eredő rezsi és energia felhasználásunk érdekében, a lehetőségeinket kihasználva törekszünk folyamatosan arra, hogy költségeket tudjunk megtakarítani hosszútávon. Az üzleti felhőszolgáltatás igénybevétele (CRM modul) mellett Arculati és grafikai tervezést is megvalósítottunk, mivel a működésünk mellett a háttértámogató rendszereink és márka- és arculatépítési területeink fejlesztése tette komplexxé a pályázatunkat.

Projekt időszaka: 2022.03.01. – 2024.02.28.
A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-03487

Arkopa
Falco
Kaindl
Kronospan
Forest
Blum
Nettfront