Kedvezményezett neve: „FA-FERI” Fafeldolgozó Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Komplex épületenergetikai fejlesztés megvalósítása a FA-FERI Kft.-nél
A szerződött támogatás összege: 52 580 000 Ft
A támogatás mértéke: 55%
A projekt bemutatása:
A projekt célja a 8800 Nagykanizsa, Magyar út 168. szám alatti székhelyünk 3 épületének energetikai célú felújítása volt. A fejlesztés három épületet érintett: a bolt épületét, a lapmegmunkáló műhelyt, valamint a 3 hajós épületet, ez utóbbi műhely, és raktár funkciót is betölt.
Mivel cégünk alapvetően faipari termékeket gyárt és faalapanyaggal dolgozik, így a megfelelő szigetelés kialakítás és hőmérséklet biztosítása, az alapanyagok állagmegőrzése egyaránt fontos szempont volt a fejlesztés tervezésekor, és a költségelemek összeállításában.
A 3 hajós épület homlokzati hőszigetelést, illetve új műanyag nyílászárókat kapott. Az épület energetikai besorolása a fejlesztés előtt HH (gyenge) volt, a fejlesztés után energetikai besorolása BB (közel nulla) energiaigényű lett. A bolt épületén homlokzati hőszigetelés, illetve korszerű nyílászárok cseréje valósult meg. Az épület a fejlesztés előtt szintén HH besorolású volt, mely a fejlesztést követően CC (korszerű) lett.

A lapmegmunkáló műhely energetikai besorolása a fejlesztés előtt JJ besorolású volt. Az épület külső falazata hőszigetelést, illetve új műanyag nyílászárókat kapott, valamint fix lamellás árnyékolók kerültek elhelyezésre a déli ablakfelületeken a nyári besugárzás csökkentésére. A fejlesztés után az épület energetikai besorolása FF – átlagos energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő lett. Az épületen napelemes rendszert is telepítettünk hálózati villamosenergia-termelés céljából összesen 202,95 kWp beépített teljesítménnyel. A támogatási kérelemben megjelölt épületeket egy villamos energetikai rendszer látja el, tehát egy mérő óra tartozik hozzájuk, megfelel a pályázati felhívás követelményeinek.
A fejlesztések végrehajtásától hosszú távon egyrészt az energia költségek csökkenését, másrészt az épületek állagmegóvását, és a kedvezőbb munkakörnyezet megteremtését várjuk.

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2022.09.27.
A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-03086

Arkopa
Falco
Kaindl
Kronospan
Forest
Blum
Nettfront