Kedvezményezett neve:                            „FA-FERI” Fafeldolgozó Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe:                                             Komplex épületenergetikai fejlesztés megvalósítása a FA-FERI Kft.-nél

A szerződött támogatás összege:            52 580 000 Ft

A támogatás mértéke:                               55%

A projekt bemutatása:

A projekt célja a 8800 Nagykanizsa, Magyar út 168. szám alatti székhelyünk 3 épületének energetikai célú felújítása volt. A fejlesztés három épületet érintett: a bolt épületét, a lapmegmunkáló műhelyt, valamint a 3 hajós épületet, ez utóbbi műhely, és raktár funkciót is betölt.

Mivel cégünk alapvetően faipari termékeket gyárt és faalapanyaggal dolgozik, így a megfelelő szigetelés kialakítás és hőmérséklet biztosítása, az alapanyagok állagmegőrzése egyaránt fontos szempont volt a fejlesztés tervezésekor, és a költségelemek összeállításában.

A 3 hajós épület homlokzati hőszigetelést, illetve új műanyag nyílászárókat kapott. Az épület energetikai besorolása a fejlesztés előtt HH (gyenge) volt, a fejlesztés után energetikai besorolása BB (közel nulla) energiaigényű lett. A bolt épületén homlokzati hőszigetelés, illetve korszerű nyílászárok cseréje valósult meg. Az épület a fejlesztés előtt szintén HH besorolású volt, mely a fejlesztést követően CC (korszerű) lett.

A lapmegmunkáló műhely energetikai besorolása a fejlesztés előtt JJ besorolású volt. Az épület külső falazata hőszigetelést, illetve új műanyag nyílászárókat kapott, valamint fix lamellás árnyékolók kerültek elhelyezésre a déli ablakfelületeken a nyári besugárzás csökkentésére. A fejlesztés után az épület energetikai besorolása FF – átlagos energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő lett. Az épületen napelemes rendszert is telepítettünk hálózati villamosenergia-termelés céljából összesen 202,95 kWp beépített teljesítménnyel. A támogatási kérelemben megjelölt épületeket egy villamos energetikai rendszer látja el, tehát egy mérő óra tartozik hozzájuk, megfelel a pályázati felhívás követelményeinek.

A fejlesztések végrehajtásától hosszú távon egyrészt az energia költségek csökkenését, másrészt az épületek állagmegóvását, és a kedvezőbb munkakörnyezet megteremtését várjuk.

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2022.09.27.

A projekt azonosító száma:                      GINOP-4.1.4-19-2020-03086

This will close in 0 seconds